Het is echt weer vlooientijd!!!

De laatste weken komen geregeld dieren met vlooien bij ons in de praktijk. Sommige met veel vlooien, bij andere zijn geen vlooien te zien. Wel kun je vaak de zwarte vlooienpoepjes vinden: hele kleine zwarte korreltjes. Doe ze maar eens met wat haren in schoon water. Na korte tijd zie je ze bruin-rood verkleuren. Dit is verteerd bloed, gedronken door de vlo bij het dier. 

Sommige dieren zijn allergisch voor vlooien:dat betekent contact met 1 vlo per 3 dagen is al voldoende om heel veel jeuk te veroorzaken. Kenmerkend is dat deze dieren net boven de staart kale plekken en korstjes hebben.

Het is belangrijk om een goed en goed-werkend vlooienmiddel te gebruiken. Sommige middelen zijn al jaren op de markt. De vlooien zijn in de loop van de jaren resistent geworden. En als een dier één vlo heeft, zijn dat er in korte tijd heel veel meer. Het duurt vaak 2 tot 3 maanden dat het huis waarin de dieren leven weer "schoon" van vlooien wordt. Dus je moet een dier consequent blijven behandelen; lees de bijsluiter van het middel goed. 

Bij ons kunt u bij de balie goede informatie hierover krijgen, Want:           
          
           Voorkomen is beter dan genezen!