Dierenarts Lies Schuitemaker

Als dierenarts wil je het liefst ziekten voorkomen, en als dat nodig is ziekten behandelen!
 
Voorkomen doe je door goede adviezen te geven, door de juiste voeding aan te bevelen,  door het geven van voedingssupplementen, of door selectief te vaccineren tegen infecties. Vooraf hoort daarbij een goede controle van het dier door een algemeen lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek van bv. urine en bloed. Gebitscontrole heeft ook een belangrijke plaats.
Het welzijn van het dier is daarbij voor ons een groot aandachtspunt. Tijdens de behandeling probeer ik samen met mijn medewerkers het dier op zijn gemak te stellen, zodat een volgend bezoek als prettig wordt ervaren. Bovendien heeft u de gelegenheid om extra vragen over uw dier te stellen.

Voornamelijk honden en katten komen bij mij in de praktijk. Het beroep dierenarts is veelomvattend, en dat maakt het juist extra boeiend: de omgang met en het onderzoeken van het dier; het laboratoriumonderzoek van bloed en urine; het opereren; het maken van röntgenfoto's. Sommige behandelingen (operaties of door het geven van de juiste medicijnen) kunnen levensreddend zijn. Spoedeisende patienten zijn er ook regelmatig: dieren met wonden na een aanrijding of met een bijtwond door een ander dier; of plaskaters (katers die niet kunnen plassen, omdat zij een verstopping door steentjes in de urineweg hebben). Ik heb een  fotoalbum met praktijkfoto's bijgevoegd.

Net na mijn afstuderen in 1985 in Utrecht heb ik honden in het hele land behandeld met acupunctuur. In 1987 ben ik begonnen met mijn gezelschapsdierenpraktijk in Zuidlaren. Eerst in mijn kleine praktijk op Esweg 19 en sinds januari 1995 op Esweg 23a. Daarnaast ben ik toen (in 1987) ook gestart met een dependance in Wildervank. In 2007 ben ik daar gestopt. Sindsdien is mijn praktijk in Zuidlaren voor velen in de omgeving een vast bezoekadres.